Lokalhistorisk
Skriv en lokalhistorisk hilsen. Ta med navn og mailadresse, ellers blir meldingen slettet. Reklame for andre sider, samt bokutgivelser og lignende blir umiddelbart slettet. Send slikt heller på mail, så vurderer vi det, og legger det ut på riktig sted.
Skrevet av Dagfinn Thomassen, 2. okt, 2021
Jeg lurer på om det er hus/tufter etter Angell på Rødøy. Forøvrig en kjempefin side med mange interessante lenker.


E-post:
Skrevet av Tove Hay, 3. jan, 2018
Jeg har lett etter vielsen til Johan Bernhoft og Aaselle M. Olsdatter. Deres første barn (tror jeg) Ole Augustinus ble født 26. aug. 1837 og døpt i Meløy sogn 10. sept. samme år. Det ser ut til at kirkebøkene for viede er borte i denne perioden. Vet dere noe om det.
Ole Augustinus ble gift i Hammerfest i 1877 med Elen Andersdatter fra Balsfjord ved Tromsø. De fikk to barn, Aagot Elvine Marie 15.10.1878, som døde som 3-åring av strubehoste 17.12.1881. Så fikk de sønnen Aagård Marine Augustinus Bernhoft 11.3.1882. Han gikk i bakerlære i Tromsø da faren, Ole døde i Hammerfest i 1900. Hans mor Elen var flyttet til Tromsø ved tellinga i 1900. Aagård fikk en "uekte" sønn i Tromsø i 1903 med Mathilde Nikoline Hansen fra Ure i Lofoten. Hun giftet seg senere med Fredrik Bærnhard Larsen fra Ramfjordnes, Tromsø. Han hadde også ei "uekte" datter, Betty. De fikk 3 barn ilag, så dør Mathilde i kreft i 1923. To av barna blir å vokse opp i Ureområdet og en på spesialskole ved Trondheim. Etterkommere av Mathilde sin eldste sønn Peder, ønsker å vite mer om far til Aage som ble født i Hammerfest - og hans forfedre. Jeg er ikke i slekt med Åge, men min mann er i slekt med hans halvbror Peder, og hans etterkommere. Åge gikk -som faren - også bakerlære i Tromsø i samme firma. Han flytteet senere til Kiruna og ble gift der. Så har de mistet kontakten med han og hans etterkommere. Men det finnes Bernhoft-er i Kiruna har jeg sett ved å spørre på telefonnummer der.
De vet heller ikke noe mer om faren Aagård enn ifølge et bilde de har av han, hvor han selv har skrevet på baksiden og underskrevet med Marius Aagaard Bernhoft. Han har endret sitt døpenavn. Tatt et mellomnavn som fornavn (endret det noe) og fornavnet som mellomnavn og utelatt Augustinus. Bildet er tatt av en megt elegant mann hod Schrøder i Trondhjem. Muligens på 1930-tallet. Så vet de ikke mer om han.
Men nå er det vielsen til hans far Oles foreldre jeg er på leting etter. Det var i Ole og Elen sin vielse at jeg fant at Ole kom fra Rødøy og at hans far het Johan Bernhoft.
Takker på forhånd for tilbakemelding.


E-post:
Skrevet av Elna Kristine Anethe Ragnvaldsdtr Persen, 15. sep, 2016
jeg heter elna KA Persen fra Nordkapp kommune. Min tipptippoldefar Elling Pettersen (1805 - 1875) født i Bjæranger. Elling fikk en sønn Mathis Ellingsen (1836-1908) med kvænjenta Anna Maria Jacobsdatter. Det er en stor slekt etter Elling Pettersen her nord. Elling ble senere gift med Kristina Monsdatter fra Rødøy. De fikk datteren Karen M Ellingsdatter. Karen sin sønn Edvard B Pettersen reiste til Amerika og tok etternavn Eide.


E-post:
Skrevet av Anne berit karstensen, 27. jul, 2016
Takk for at du samler inn både bilder og annen historie fra området. Har familie herfra og driver litt slektsforskning på hobbybasis ikke for det det er mange som henter frem data på slekten våres ellers også. Stå på det er mange som er interessert


E-post:
Skrevet av Elisabeth Thorvaldsen, 26. jul, 2015
Hei.
Jeg er så imponert over denne siden. Så oversiktlig og fin, masse nydelige bilder og interessant lesestoff. En av de bedre sidene innen lokalhistorie, jeg er medlem i flere. Vil gjerne melde meg inn her også, er det en link til det? Kanhende jeg har oversett den. Jeg har bodd på Gjerøy for en del år siden, ellers er det slekt fra Sleipnes, langt tilbake, som gjør meg interessert. Var i sommer på Klokkergården og spiste middag, det var en stor opplevelse og anbefales på det sterkeste.

Vennlig hilsen Elisabeth.


E-post:
Skrevet av Sten Lars Johannessen, 5. mar, 2013
05.03.2013
Bodde i Melfjordbotn, fra, 1959 til 1963, da elektisiteten kom. Einar på Haugen hadde den eneste firhjuling, d.v.s tohjulstraktor. Men , der var mange hester.
Vi flyttet så til Sleipnes, Vågaholmen og bodde der til vi bygde hus i Kila, Tjongsfjorden, 1967. I 1980 flyttet familien til Hemnesberget og siden til Mo i Rana, der de fleste av mine sösken og mor bor. Vår far, Sigbjörn döde i 1987. Selv har jeg bosatt meg i Malmö, Sverige.Takk for denne lokalhistoriske siden, spesielt bildene! Vemodig å se og tenke tilbake!


E-post:
Skrevet av Eva Melfjord, 22. nov, 2012
Hei,hei! Litt forundret over å finne bilder av mine besteforeldre her;finner også noen av mine oldeforeldre og tippoldeforeldre. Gleder meg til å se navn på de jeg ikke gjenkjenner. Gjør deg oppmerksom på at person 1 og person 88 er samme dama. Lykke til videre : )


E-post:
Skrevet av Line A, 21. sep, 2012
Så fin side!
Vi har familie fra Sørfjorden

Sender deg en mail med noen spørsmål.


Skrevet av Wenche Bredeveien, 12. aug, 2012
ETTERSØK AV BILETE AV RAGNHILD HANSDOTTER

Vedr. Ragnhild Hansdtr Bjørnvoll Budde på husmannsplassen Selvåg, Rødøy og innimellom på Gjessøya hos dotter og svigerson Anne Amundsdtr og Sakarias Lindor Olsen, i tida frå 1880-åra til ca 1904 da ho flytte med sønene Knut og Mathias Amundsen da dei kjøpte gard i Øysund/Øra i Meløy.(Ektemannen Amund døydde i 1888 medan dei budde på Gjessøya) Tippoldemor mi vart født i Sel i Gudbrandsdalen 11.12.1828 døpt 27.12.1828 og døydde på Øra, Øysund i Meløy 06.03.1917. Ho og oldefar Amund Amundsen fløtte nordover til barna sine i 1880-åra. Dei budde først hos dottera Anne og svigersonen Zakarias Lindor Olsen på Gjessøya. Da dottera døydde i 1882, og Amund i 1888, (begge gravlagd på Rødøy) fløtte Ragnhild til sønene Knut (1859-1916) og Mathias (1866-1948) Amundsen i Selvaagen, og fløtte derifrå med dei og familiane deira ca.1904 til garden Øysund=Øra i Meløy kommune.

Der levde Ragnhild til 1917, gravlagd på Fore Gamle (gravstad sletta). Eg reknar med at fløttinga frå Gjessøya kom av at svigersonen Zakarias gifte seg opp att 27.09.1889 med Antonie Laurine Edvardsdtr. Larsen, og det derved kom ei ny "mor" i huset til å ta seg av dottera Othelia Johanne og dei nye barna som kom.

Eg var sommaren 2011 så heldig at eg fekk reise i fotefara til desse tippoldeforeldra og etterslekta deira der nord. Og kom i kontakt med mange etterkommarar (firmenningar etc.), og har fått bilder av dei fleste i tidlegare slektsledd, men ikkje av Ragnhild d.e. altså tippoldemor mi.

Er det nokon av etterkommarane eller andre som eg ikkje har kome i kontakt med, som kan ha eit bilde av Ragnhild, så ville eg bli så glad. Dei eg møtte på turen og andre eg har hatt kontakt med i ettertid, har spurt sine "gamle", utan å kunne spore opp bilde av Ragnhild.

På førehand takk. Beste helsing Wenche Bredeveien Øvre Sæter 6653 Øvre Surnadal Mobil 48 09 28 93 E-POST webred@online.no

PS Eg håper på svar, sjølv om de ikkje har noko bilete til meg.


E-post:
Skrevet av Tjongsfjord, 7. mai, 2012
Kjempebra! Endelig en skikkelig side, på den forrige var jo bare skittkasting..