Besøk historiske steder

Historiske steder

Rødøy kirke
Rødøy kirke sto ferdig i 1885. Dette er den tredje kirken på Rødøya.

Rødøy prestegård
Rødøy prestegård er den tredje prestegården på Rødøya. Alle har stått på samme sted, og det er i dag kun to av bygningene på gården som er igjen av den gamle prestegården. Bordstua (Kommunestua) og Kornlåven. Dagens prestegård sto ferdig i 1903, og kan i dag leies.

Selsøyvik gamle handelssted

Losvika

Havnøya
Edvard Jensen er Havnøyas mest kjente person. Øya er også kjent for jektefart og handel i tillegg til en større myntskatt som ble funnet på øya. Havnøya ligger få meter fra Rødøya og lager Losviksundet. utfyllende informasjon om Havnøya kommer.

Falkbrygga
Falk gamle handelssted er i dag restaurert og tar imot gjester i en ny kafe i andre etasje. Det er planer om å legge ut flytebrygge. Bryggene ligger noen få hundre meter fra Fv17 i Tjongsfjorden. Stedet er verdt et besøk, men har begrenset åpningstid, og det kan være greit å sjekke tilgjengeligheten før man planlegger et besøk.

Gjedden
I romanen "Synden" kan du lese om markedsplassen Gjedden, som ligger mellom Vågaholmen og Sleipnes.

Klokkergården
Klokkergården eller Rødøy internatskole er den andre internatskolen på Rødøya. Den første sto i Høivågen, på nordsiden av Rødøya. I dag er Klokkergården i Selvågen renovert og gjort om til gjestgiveri med restaurant og overnatting. Gjestebrygge med alle fasiliteter finnes også her.
Risvika
Risvika er den siste gjenværende husmannsplass under Rødøy prestegård. Hovedhuset står fortsatt, men blir ikke tatt vare på. Stedet bør besøkes!
Nordfjordnes

Rødøyløva

Hestmannen

Myken

Valvær

Svinvær

Svartisen

Svartisen er Norges nest største isbre etter Jostedalsbreen. Svartisen ligger i Rana, Meløy og Rødøy kommune. Isbreen er verdt et besøk, og i Nordfjorden kan du komme tett inn på isen. Nordfjorden er i seg selv verdt et besøk. I Nordfjordbotn kan du gå innover elvedeltaet hvor isbreen henger ned over fjellene. NB: Det kan være farlig å gå innunder isen!